keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Hurahtaneena on hyvä olla

Oon hurahtanut (taas) ja oon tästä enemmän, kuin innoissani! Mikä se juttu sitten on, joka saa silmät loistamaan tällä hetkellä? Mehustaminen tietenkin!! Sain viime kesänä muutaman lahjakortin Prismaan ja olen tässä pitkin kesää ja syksyä harkinnut, mihin haluaisin lahjakortit käyttää. Viime keväänä luin ensimmäisen kerran mehustamisesta ja samalla katsoin Netflixistä dokkarit fat, sick & nearly dead 1 ja 2. Olin vaikuttunut näistä ja siitä asti ajatus on kytenyt päässäni, josko tuollaisen mehukoneen voisi itsekin hankkia. Laite on kuitenkin kohtuu hintava ja vie tilaa keittiössä, joten ihan äkillisenä päähänpistona en sitä lähtenyt ostamaan. Nyt kuitenkin totesin, että pakko se on mehulinko hankkia, kun asia pulpahtaa koko ajan mieleen uudelleen. 


Olen aina tykännyt syödä paljon kasviksia ja tämän hetken ruokavaliooni ne kuuluvat hyvin keskeisessä osassa. Minua on kuitenkin vaivannut se, että käyttämieni kasvisten valikoima on kohtalaisen yksipuolinen. Porkkana, kurkku, tomaatti, kukkakaali ja parsakaali-linjalla on aika lailla menty, satunnaisesti mukana myös jotain muuta. Välillä olen erittäin laiska laittamaan ruokaa ja esimerkiksi superterveellinen selleri nyt ei ihan raakana kyllä uppoa. Samoin isojen kasvismäärien puputtamiseen menee ihan älyttömästi aikaa, eikä siihen aina ole mahdollisuutta. Tähän ongelmaan mehustus on ihan huippujuttu! Nyt menee sellerit, pinaatit, lehtikaali ja kaikki, mitä vaan kaapista löytyy. Kirpeä vihreä omena ja sitruuna peittävät loistavasti kaiken liian "vihreän" maun alleen, joten aamun supervitamiinipommiin voi piilottaa oikeastaan mitä tahansa. 




Mikä mehustamisessa sitten on se juttu,  eikö kasvikset voi syödä sellaisenaan? Koska valtaosa meistä ei vain syö! Kuinka moni meistä syö suositellut viisi annosta kasviksia päivittäin? Ja koska suurimmalla osalla länsimaisesta väestöstä ruoansulatuselimistön toiminta on hidastunut tai sitä on kuormittavat teollisesti tehtyjen ruokien lisä-, säilöntä- ja väriainejäämät.

Elimistömme ei siis pysty käyttämään tehokkaasti kaikkia ravintoaineita ruoasta mitä syömme.Kun juomme tuorepuristettuja mehuja, kehomme pystyy käyttämään hedelmien ja vihannesten ravintoaineet suoraan solutasolla sillä saamme ravinteet nestemäisessä muodossa. Puristetuissa mehuissa ravinteet säilyvät siinä 95%:sti.Lisäksi neste imeytyy kehoomme vartissa kun syödyllä omenalla se kestää n. neljästä kuuteen tuntia. Lähde: http://www.mehukas.info/miksi-mehustaminen-kannattaa-eiko-hedelmia-ja-vihanneksia-voisi-vain-syoda






I love me messuilla olin kuuntelemassa Tara Langen luentoa mehustamisesta ja se todella inspiroi minua. Tara on kirjoittanut myös kirjan nimeltä vihermehu, se lähtikin heti kirjaston varaukseen. Mehustamiseen on käytössä kahdenlaisia laitteita, linkoja ja puristimia. Puristin on hitaampi ja työläämpi käyttää, mutta puristimella tehty mehu säilyy kauemmin. Mehulinko taas on todella helppo ja nopea käyttää, mutta mehu on hyvä käyttää viiden tunnin kuluessa valmistuksesta, koska ravintoaineet heikentyvät joutuessaan hapen kanssa tekemisiin. Itse ostin Philipsin viva collection-mehulingon, johon olen näin muutaman päivän kokemuksella ollut todella tyytyväinen, helppo ja nopea käyttää ja pesu on vaivaton. https://www.prisma.fi/fi/prisma/philips-viva-collection-hr1855-30-mehulinko



Mehua voi oikeastaan tehdä ihan mistä kasviksista/vihanneksista vaan, kokeilemalla selviää parhaat yhdistelmät. Helpointa on aloittaa ensin muutamista raaka-aineista ja lisätä niitä sen mukaan, kun tietää omat mieltymykset ja on vähän tutustunut mehujen maailmaan. Eikun mehustamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti