perjantai 16. lokakuuta 2015

I love me 2015

Yleensä en ole lainkaan messuihminen, kuumassa hallissa vaeltelu ihmismassan keskellä ei varsinaisesti ole lempipuuhaani. I love me-messut ovat olleet tänä vuonna hyvin monessa blogissa esillä ennakkoon ja tarjonta vaikutti niin kiinnostavalle, että pakkohan siellä oli lähteä käymään ja onneksi lähdin! Ehdottomasti suosittelen vierailemaan, jos viikonlopulle ei vielä ole muita suunnitelmia. Messukävijöistä 95 % oli naisia, muutama mieskin oli eksynyt paikalle, tosin suurin osa heistä vietti messuja nauttien skumppabaarin antimista, ei kylläkään huono valinta sekään.;) Messut olivat nimensä mukaisesti oikein päivä itselleni, sillä olin tällä kertaa yksin liikenteessä. Alun perin oli tarkoitus mennä ystävän kanssa, mutta aikataulut eivät sopineet yhteen, joten päädyin lähtemään yksin. Olen aina kammonnut yksin menemistä yhtään mihinkään, mutta onneksi menin, ei se niin hirveää ollutkaan. Oli ihanaa kierrellä kaikessa rauhassa, hypistellä ja ihmetellä juuri itseään kiinnostavilla pisteillä, olin vain minä ja raakasuklaamaistijaiset ;)

Mitä tuolta messuilta sitten löytää? Tarjontaa oli vaikka kuinka paljon, jaksoin kierrellä tällä kertaa parisen tuntia, samoileminen siinä ihmispaljoudessa oli yllättävän rankkaa :D. Messut oli jaettu muoti-, terveys-, kauneus- ja luonnollisesti osastoihin. Itseäni näistä kiinnostivat ehdottomasti eniten terveys ja luonnollisesti-osastot. Luonnollisesti alueelta löytyi mm. ihania raakasuklaamaistiaisia, nutellavohvelia, suklaakuorrutteisia mulperinmarjoja, kookosneliöitä, hamppunäkkäriä, spelttipuuroa, cashewtahnaa ja ja ... Ai miten niin maistelin vähän kaikkea? Liian paljon ihania herkkuja!




Messutarjouksiakin olisi ollut vaikka kuinka ja paljon, mutta rahatilanne ei nyt sallinut shoppailuja ja olin kyllä ylpeä itsestäni, kun onnistuin pitämään kukkaronnyörit tiukalla houkutuksista huolimatta;) Foodinin kookosmannapurkkia pyörittelin kyllä useampaan otteeseen kädessä, mutta se sai nyt vielä odottaa. Terveyspuolella oli esillä useiden kuntosalien ständit, mukana oli myös satselixia, jossa itse käyn. Alkuperäinen suunnitelmani oli osallistua TFW:n hyväntekeväisyyshurrikaanitunnille illalla, mutta en jaksanut jäädä odottamaan sen alkua. Minua houkuttelisi kovasti vaihtaa salia ensi vuonna tuonne TFW:lle, siellä näyttää olevan niin mahtava meininki. Juuri sellainen yhteisöllinen, kannustava ilmapiiri, jossa uskoisin viihtyväni erinomaisesti. Toisaalta olen juuri saanu Satsille treenikaverin, joten vaihtaminen ei tällä hetkellä tunnu ajankohtaiselta.



Raakasuklaamaistatuksissa tuli todettua, että kyllä ne itse tehdyt on vaan parhaita. Puhdistamon valmiit raakasuklaat olivat ihan ok makuisia, mutta joku kummallinen sivumaku niissä kuitenkin oli. Silti niitä tuli napsittua ainakin yhden patukallisen verran suuhun, pitihän se testata, onko se sivumaku jokaisessa palassa;) Sen sijaan Puhdistamon puhdas-snack patukka oli erittäin hyvän makuista, näitä voisi joskus ostaa välipalaksi kiirepäivinä. Maistelin Leaderin pisteellä myös protskupatukkauutuuksia, mutta ne ei kyllä sytyttäneet yhtään. Ennen olin oikea proteiinipatukoiden suurkuluttaja, söin niitä lähes päivttäin ja joskus jopa useamman kerran päivässä. Jossain vaiheessa heräsin siihen, että esim. Leaderin yksi patukka sisältää noin 30 eri ainesosaa, vai miltä nämä kuulostaa? Patukan muutamia ainesosia on mm. tärkkelyssiirappi, emulgointiaine, glukoosifruktoosisiirappi, hydrolysoitu maitoproteiinijauhe, kovetettu kasvirasva, vaniljauute, hydrolysoitu kollageeni, täyteaine polydekstroosi,soijakrispi, kosteudensäilyttäjä (glyseroli), näin muutamia mainitakseni.  

Yhdellä pisteellä oli tällainen kuorimaveitsiuutuus, jolla sai jos jonkinnäköistä kiharaa aikaiseksi. Ständille oli koko ajan niin kova jono, että en jäänyt tutustumaan laitteeseen lähemmin.



Tämä sokerikuva on varmasti monelle tuttu, mutta joka kerta tämä näky herättää kyllä ajattelemaan tuota valkoisen sokerin määrää, jonka voi huomaamatta ahtaa sisäänsä päivän aikana. En edes halua tietää, millaisia sokerimääriä olen pahimmillani syönyt, nimimerkillä aamiaseksi muroja, välipalalla jugurttia, ruuan kanssa leipää ja joka päivä jälkkäriä, illalla suklaata ja viikonloppuna siideriä. Jossain kohtaa juotavat jugurtit oli ihan mun suosikkeja, niiden sokerimäärähän on ihan valtava! Sitä kuvitteli valitsevansa hyvin, kun söi suklaan sijasta ison juotavan jugurtin, mutta pienessä patukassa taitaa olla vähemmän sokeria. Ja esimerkiksi Valion rahka, jonka moni ajattelee olevan terveellinen valinta välipalalle, siinäkin on kuusi palaa sokeria. Näissä täytyy todella olla tarkkana, jos lisättyä sokeria haluaa vältellä, sitä löytyy salakavalasti yllättävistäkin tuotteista. Toki neuroottiseksi ei kannata alkaa, mutta on näitä hyvä edes jollain tasolla tiedostaa.



Messujen parasta antia oli ehdottomasti Tara Langen luento mehustuksesta. Tara oli todella inspiroiva, aina hienoa nähdä ihminen, joka on noin innostunut ja kiinnostunut jostain asiasta. Olen moneen kertaan haaveillun mehulingosta, mutta jättänyt sen hankkimatta korkean hinnan takia. Tara kehoitti, että alkuun pääseen aivan hyvin Prisman halvimmallakin mehustimella. Luennolla puhuttiin nimenomaan vihermehuista ja niiden hyödyistä, hän kertoi omakohtaisia kokemuksia mm. refluksitaudin paranemisesta päivittäisen mehulasin ansiosta. Mehustamisen avulla voisi käyttää kasviksia huomattavasti laajemmin ja monipuolisemmin. Syön nyt jo paljon kasviksia, mutta kaupasta tulee ostettua aina niitä samoja juttuja. Raaka inkivääri tai selleri ei sellaisenaan oikein maistu, mutta mehustamisen avulla voisin nostaa kasvisten käytön ihan uudelle levelille. Pelkillä vihermehuilla en ajatellut alkaa elämään, mutta aihe kyllä kiinnostaa. Täytyy tosissaan harkita mehulingon hankkimista, voisin uhrata S-ryhmän lahjakorttini tähän!



Hih, tällaisella Nutellavohvelilla herkuttelin Fastin pisteellä. En liikaa innostu näistä jauheistakaan, mutta nutellavohveli oli kuitenkin ihan maistamisen arvoista!



Kiinnostava luento oli myös Viola Nygrenin haastattelu bloggaamisesta, osui ja upposi kyllä juuri tähän hetkeen sopivasti. Neljän jälkeen suunnistin kotia kohti, ihmispaljous alkoi olla aika tukalaa. Onneksi pääsin nyt perjantaina käymään, lauantaina paikalla on varmasti TODELLA paljon väkeä! Muistin vasta kotona, että kello 16 olisi ollut bloggaajakirppis, jonne olin suunnitellut meneväni, mutta se jäi nyt tällä kertaa välistä. Erittäin positiivinen kokemus kaiken kaikkiaan, ensi vuoden messuja odotellessa!

Ihanaa viikonloppua kaikille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti